Rejseguides

Hotelguide til Barcelona

Barcelona er i manges øjne en by der bliver mere og mere populær, og det giver god mening. Byen ligger i det solrige Spanien, så for os danskere er det lækkert at kunne kombinere storbyferie med sol og sommer. Samtidig har byen det meste man kan ønske sig af en storby: caféliv, shoppingmuligheder, kunst, kultur, mulighed for at blive væk i de små vintage-gader og selvfølgelig også sport i form af byens stolthed, FC Barcelona.

Vi har flere gange besøgt byen og kommer her med et par forslag til, hvad du kan kigge efter når du skal booke din næste rejse til Barcelona. Der følger en anmeldelse af 3 hoteller i byen, et billigt, et centralt og et lidt mere luksuriøst.

Sammen med anmeldelserne vil du finde link til dem via Booking.com – det er nemt at finde de bedste hoteller der passer til dine behov på denne side. Når man skal finde et billigt hotel, er det tit en balance mellem at finde noget der passer til budgettet og noget der ikke ligger alt for langt væk fra byen.

Det billige hotel på budget.

Hotel Urquinaona er et godt valg når man rejser på budget. Hotellet ligger centralt, tæt på Arc De Triomf og få meter fra metrostationen af samme navn. Som det fremgår af billedet er værelserne fine, rene og velholdte. Der er samtidig morgenmad med i prisen. At bo tæt på metroen i Barcelona, gør at man nemt kan komme rundt.Prisen er samtidig også ret fornuftig. Der er tale om et hotel hvor prisen ligger mellem 5-800 kr. Pr. nat, hvilket i en europæisk storby må siges at være en ganske glimrende pris. Typisk ligger centrlt placerede hoteller på omkring 1.000-1.500 for et valg på budget.Der er Wi-Fi på hotellet og selvom morgenmaden ikke nødvendigvis er noget at råbe hurra for, giver det dog en god start på dagen. Personalet er hjælpsomt og imødekommende og hjælper bestemt med til at man har en god oplevelse her. Vi har selv brugt hotellet et par gange og hver gang har oplevelsen været god. Som et alternativ til hostels, er det her hotel bestemt værd at overveje. Og at man har eget bad på værelset gør, at man kan nyde sin ferie i Barcelona.

Konklusion: det her er bestemt et hotel at overveje hvis du hellere vil bruge dine feriepenge på oplevelser ude i byen og blot har brug for at have et værelse at smide kufferten på, og en seng at sove i om natten efter en lang dag i solrige Barcelona. Du kan læse mere om hotellet her.

Det centrale hotel i Barcelona

Nogle gange har man bare lyst til at give lidt mere, for at kunne bo i centrum af byen uden at skulle bekymre sig om alt for meget transport.

Til dette formål har vi et par gange benyttet Hotel Cortes, der ligger ved Placa Catalunya og Las Ramblas, den centrale gågade/strøggade i Barcelona. Beliggenheden er dermed perfekt, og lige i hjertet af Barcelona.

Hotellet serverer morgenmadsbuffet – igen skal det siges at det ikke er derfor man skal vælge dette hotel, men det er bestemt værd at tage med. Der er gratis Wi-Fi og personalet er super søde. Det er også super bekvemt at lufthavnsbusserne kører til Placa Catalunya og man dermed har minimal transport udfordringer.

At man ikke skal bekymre sig om transport gør også at man får mest muligt ud af sin ferie i Barcelona. Indrømmet, vi har flere gange brugt timer blot på at slentre op og ned af Las Ramblas og hvis du nyder det ligeså meget som os, vil du helt sikkert nyde dette hotels beliggenhed, og nyde, at du kan udnytte mest muligt af dagen uden at skulle tænke på at komme frem og tilbage. Hotellet er pænt, rent og med fine værelser. Værelserne har eget bad og er i fin stand.

Som det fremgår af billedet, er værelserne enkle, fine og tjener deres formål – nemlig at man kan få en pude til sit hoved efter en lang dag i den skønne by. Her finder du link til hotellet med mere information og billeder.

Når det skal være ekstra godt!

Som nævnt vil vi i dette indlæg også kigge på hotel i den bedre ende, altså når turen skal være ekstra god og der skal være plads til måske bare at tage en dag på hotellet og nyde lidt ekstra komfort.

Til dette formål har vi fundet Hotel Ohla Barcelona. Det er simpelthen for lækkert. Hotellet ligger ligeså godt placeret som det tidligere nævnte hotel Cortes, men dette hotel har udsigt over den gotiske bydel med katedralen og Las Ramblas. Samtidig er der pool på taget af hotellet som frit kan benyttes af gæsterne. Så hvis du en dag ikke gider trave beyn rundt eller har fået nok af museer og kultur, kan du sagtens få tiden til at gå på hotellet.Værelserne er også fantastiske, se blot billedet nedenfor:

Selvom prisen på hotellet er i den højere ende (priserne starter ved kr. 2.000 pr. nat), så får man virkelig valuta for pengene. Der er fri morgenmad, personalet er fantastiske og hjælper med stort set hvad som helst, og som det fremgår af billedet, er selv værelserne noget for sig. Man føler virkelig at man har lyst til at blive på værelserne blot for udsigtens skyld. Og sjældent har vi oplevet så fine badeværelser, som dem der er på dette hotel. Så helhedsoplevelsen er bestemt værd at tage i betragtning.Der er ingen tvivl om at dette hotel er for dem der ikke bare kan nøjes med en seng at sove i. Og vi skal da indømme at vi ofte overvejer dette hotel kraftigt fremfor de andre vi kigger på, simpelthen fordi oplevelsen her er så fantastisk. Når det så er sagt, er det naturligvis ærgerligt at betale for så fint et hotel hvis man ikke har planer om at udnytte de muligheder det giver. Eksempelvis kan det være lidt ærgerligt hvis man planlægger at besøge byen i efteråret eller vinteren hvor det ofte regner, da man jo på disse tidspunkter kan have svært ed at udnytte poolen på taget.

Men ønsker man lidt luksus vil vi klart anbefale dette hotel. Du kan finde flere billeder og information her.

Konklusion

Der er mange hensyn at tage når man står overfor at skulle booke sin rejse til Barcelona. Skal hele ferien gå med kultur, oplevelser, strand, caféer, fodbold og shopping? Eller har man tid til at tage den med ro og nyde hotellet også? Skal man blot have et sted at stille kufferten eller skal værelset og hotellets faciliteter også være en del af oplevelsen?

Det er klart at hvis man eksempelvis kun er i Barcelona i en weekend, og har et presset program, vil det måske være spild af penge at booke et dyrere og luksuriøst hotel som Ohla. Her vil vores anbefaling gå i retning af Hotel Urquinaona, der i vores øjne kombinerer det bedste fra alle mulighederne – man bor tæt på bymidten, værelserne er fine, pæne og rene, personalet er søde, og budgettet bliver ikke overbelastet.

Men har man tid i kalenderen og overskud på kontoen og man måske ønsker at have en dag eller to hvor der ikke nødvendigvis skal ske det store, er Ohla et godt alternativ idet man her får en oplevelse selvom man aldrig træder udenfor hovedindgangen.

Vores favorit er dog helt klart hotel Urquinaona. Det er trods alt byen Barcelona vi rejser til Barcelona for at se, og ved at indlogere os på hotel Urquinaona sikrer vi at vi har mest muligt at gøre det for, uden at sprænge budgettet. Et par praktiske oplysninger: værd opmærksom på, at priserne på hotellerne svinger meget alt efter sæson og tidspunkt du booker på. Så book i god tid og vær opmærksom på, om du kan være fleksibel med rejsedatoerne. Barcelona er en utrolig populær by, og derfor er det også vigtigt at du er tidligt ude, for i det hele taget at kunne sikre dig et værelse. Vores erfaring er, at hvis du kan booke op til 2 måneder før din afrejse, har du de bedste muligheder for at finde et godt hotel. Unset hvilket hotel du vælger, er det også godt at være obs på at kunne finde en metro i området, idet du på denne måde kan komme nemt frem og tilbage til og fra lufthavnen og hotellet.

Som det fremgår af anmeldelserne af hotellerne er der morgenmad på hotellerne, men det er ikke altid lige godt (medmindre du booker de dyre hoteller). Værd derfor opmærksom på i dit budget, at det godt kan tænke at du trænger til mere mad når du først er kommet ud i byen.
Generelt set er byen dyr at bo og spise i, men Barcelona er værd at opleve. Sjældent finder man alt samlet så godt på et sted som her. Præv at bevæge dig væk fra Las Ramblas når du skal spise – du finder ofte bedre, billigere og mere lokal mad, jo længere væk du kommer fra ”turist” området ved strøget.

Til sidst men ikke mindst: nyd din ferie i Barcelona. Det bliver højst sandsynligt ikke dit sidste besøg i Kataloniens hovedstad!

Vi har tidligere sammensat forskellige tilbud til Barcelona og du kan finde et af dem her. Dette tilbud er dog udløbet, men det kan bruge til inspiration til hvor billigt du kan komme afsted til Barcelona.

Previous Post Next Post

Du er måske også interessret i