Rejseguide – Bali

Rejseguide Bali

Hos Rejsespotter vil vi gerne dele vores erfaringer med forskellige rejsemål, som vi har besøgt gennem tiden på private turer. Vi besøgte i sommeren 2015 Bali i to uger og vi vil her dele nogle af vores erfaringer. Vi har derfor udarbejdet en en rejseguide til Bali.

bali-237196_960_720

Seværdigheder og oplevelser på Bali

Vi har udplukket fem seværdigheder, som vi mener at man bør besøge når man er på Bali. Bali er fyldt med oplevelser og seværdigheder inden for alverdens områder. Her kan du bl.a. finde aktiviteter inden for vandsport, møde alverdens dyrearter eller slappe af på nogle af verdens bedste stande.

Monkey Forest

I byen Ubud vil du kunne finde Monkey Forest, som er hjem for en stor flok af Makakaber og det findes omkring 200 aber i skoven. Aberne i skoven er langt fra generte og kan i mange tilfælde være yderst nærgående. Dette er specielt gældende for de aber som har små unger med sig. Du bliver derfor også bedt om at tømme lommer og tasker for mad inden du bevæger dig ind i skoven. Aberne kan nemlig let finde på at rode dine tasker eller lommer igennem, hvis de kan lugte mad i nærheden.  Man skal dog ikke skræmme sig af aberne, da de ikke gør nogen fortræd. Monkey Forest er helt klar en seværdighed på Bali, som jeg ikke vil gå glip af.

Udover aberne findes der også andre seværdigheder i skoven. Du kan bl.a. finde tre templer, som er værd at besøge.

Vi anbefaler at du booker en guide for en dag og gøre Monkey forest til en af de punkter som du besøger. Du kan eksempelvis finde et eksempel her, hvor der er sammensat en tur rundt på øen, hvor du udover Monkey forest også oplever en rækker andre seværdigheder.

button

Delfintur

Hvis du skal på Delfintur, så skal du være klar på at du skal rigtig tidligt op om morgenen. Delfinturen starter typisk omkring klokken 6:00 ved byen Lovina. Her får hver par en lille båd og begiver sig ud på havet for at opleve delfiner sammen med bådens kaptajn. Det er typisk rigtig mange små både og der derfor være kamp om at nå frem til delfinerne først. Derudover er der heller ikke nogen garanti for at man ret faktisk opleve delfiner, men der skulle være rigtig gode mulighed og vi oplevede flere på vores tur. Vi anbefaler praktisk tøj, da man godt kan blive lidt våd og derfor anbefaler vi heller ikke at man medbringer ens store kamera. Tag i stedet billeder med din mobiltelefon. Vi vil forsat anbefale at man ikke går glip af denne oplevelse, da solopgangen på vandet i sig selv er hver at tage af sted for.

delfin2

Hvis I gerne vil på Delfintur, så kan I finde rigtig mange sælgere i byen. Alternativt kan I bestille oplevelsen hjemmefra på en hjemmeside som denne.

button

Elefant Safari Park

Har du nogensinde haft lyst til at komme helt tæt på en elefant? På Bali findes Elephant Safari Park, hvor man har mulighed for at komme i nærkontakt med elefanterne. Her findes både voksne og yngre elefanter, som du kan få lov til at klappe, fodre og få en tur rundt i parken på, hvilket er en rigtig sjov oplevelse. Elefanterne er særdeles fotogene og stille gerne op til et billede med dig. I parken finder du desuden en dejlig restaurant med udsigt udover elefanterne. Oplevelsen er en anelse dyr, men det er helt klar en seværdighed som du ikke vil gå glip af.

elefant

I kan kontakte Elefant Safari Park ved hjælp af denne hjemmeside og de vil være med til at hjælpe jer med transport og hvornår I kan opleve elefanterne.

button

Riverrafting

Der findes masser af floder som er velegnede til river rafting i Bali og der er derfor også rig mulighed for at opleve river rafting på Bali. Her er garanti for skumsprøjt og brusende bølger, som helt sikker også vil betyde at du får vådt tøj når du prøver denne aktivitet. Selvom det går stærkt og adrenalinen pumper, så er der styr på tingene, da guiderne er erfarne og styre båden sikkert gennem vandet. Der findes flere forskellige steder rundet på øen hvor du kan opleve river rafting, men de mest populære ligger omkring Ubud.

river rafting

I kan booke river rafting her. Turen inkluderer bl.a. transport fra og til dit hotel, samt frokost efter turen gennem vandet.

button

Lær at surfe

Bali er et rigtigt godt sted at lære at surfe, da vandet typisk er sikkert at bevæge sig i. Derudover finder du rigtig mange dygtige instruktører som gerne vil lære dig kunsten at surfer. Det er rigtig sjovt og følelsen af at stå på brættet er fantastisk. Vi anbefaler at man booker mere end en undervisningsgang, da man typisk har brug for flere gange til at lære det. Det er derudover fysisk hård at være ud i vandet og man bliver derfor hurtig træt af at svømme ud til bølgerne. Det er helt klar en oplevelse som vi ikke vil være foruden.

surf bali1

I kan bl.a. starte med at lære at surfe her. Her bliver I hentet og afleveret på jeres hotel og bliver undervist af en professionel instruktør.

button

Andre seværdigheder

Dette er blot nogle af de oplevelser som der er at finde på Bali og jeg vil anbefale at I tager et kig på følgende link, hvor I kan finde andre oplevelser og seværdigheder som er værd at prøve når man er på Bali. En let måde at besøge forskellige seværdigheder at leje en chauffør som kan køre jer rundt på øen. Dette kan betales for relativt få penge.

button

Hoteller på Bali

Vi har her samlet tre af de hoteller på Bali, som vi syntes var bedst. Vi har personligt været alle disse hoteller på Bali og anbefalingerne er derfor baseret på personlige oplevelser og ikke på andre anmeldelser fra andre gæster. Hoteller på Bali er generelt rigtig billige om man får derfor meget for pengene når man finde hoteller på Bali.

Kubu Indah Dive & Spa Resort

Dette hotel er placeret på Balis østkyst og er ejet og drevet af danskere. Det ligger lige ned til havet og hvert enkelt par får sin egen hyggelige bungalow med egen terrasse med udsigt ud over havet. Nogle af bungalowerne har desuden egen swimmingspool og der er desuden WIFI, køleskab og tekøkken.

Hotellets personale er yderst hjælpsomme og man har mulighed for at få spabehandlinger, samt nyde maden i restauranter som også har udsigt ud over havet.

Kubu

På hotellet finder du desuden et dykkercenter, hvor du har mulighed for at tage dykkercertifikater og prøve kræfter med havet. Hvis du blot ønsker at snorkler, så er der også rig mulighed for det, da der ligger et koralrev lige når man bevæger sig ud i vandet fra hotellet.

Hotellet kan på nuværende tidspunkt bookes til omkring 400-500 kr. pr. overnatning.

Godt  Skidt
Dejlige omgivelser Maden i restauranten er middelmådig
Dejlig bungalow Ikke mange seværdigheder og oplevelser i området
Meget til prisen
Flot koralrev lige uden for døren

Se hotellet her

Darsan Lembongan Boutique Cottage

Dette hotel ligge rent faktisk ikke på selve Bali, men en anden lille ø som hedder Nusa Lembongan. Øen ligger ca. en halv times bådrejse væk fra Bali og er et rigtig dejlig afbræk fra det lidt travle Bali. På øen findes der ingen biler(undtaget enkelte mini-busser som transporterer folk ud på hotellerne) og der er generelt rigtig fredeligt på øen. Vi kan anbefale at booke bådrejsen til øen på www.marlinfastcruise.com.

På øen finder du hotellet Darsan Lembongan Boutique Cottage som et er familiedrevet hotel, hvor også børnene hjælper til. Hele familien er utrolig venlige og er villig til at hjælpe med hver en lille ting. Hvis du ønsker at leje en scooter, tage ud at dykke eller andre aktiviteter, så skal du bare spørge familien. De hjælper dig med alt og man føler sig virkelig hjemme på hotellet.

Darsan

Man får her sin egen bungalow med eget udendørs badeværelse. Det er en helt speciel oplevelse at gå i bad under åben himmel. Hotellet ligger en lille gåtur fra stranden, hvor man også kan finde en masse dejlige restauranter.

I perioden hvor vi boede på hotellet kostede det omkring 300 kr. pr. overnatning.

Godt Skidt
Utrolig venlige værter Mange haner der galer i området
Meget fredfyldt
Dejlige bungalows
Rigtig billigt

Se hotellet her

Zoe Villa – med privat pool

På Balis vestkyst finder i Canggu, hvor hotellet Zoe Villa er placeret. Her får du ligesom de andre steder din egen bungalow, men ud over det får du over din egen private pool. Bungalowen er derudover også ret ekstraordinær og rigtig godt flot indrettet. På dette hotel er der tale om rent luksus og meget privat. Hotellet omfatter derudover eget køkken, badeværelses med lækkert badekar og satellit-tv.

Villa-Zoe-Bali-Hello-Travel-13

Canggu er desuden et rigtigt godt sted at tage hen, hvis du ønsker at lære at surfe, da have er godt til nybegyndere der og der findes mange instruktører i dette område.

Hotellet er et af de lidt dyrere og det koster på nuværende tidspunkt omkring 500-600 kroner pr. overnatning.

Godt  Skidt
Dejlig privat pool Prisen er i den høje ende
Overdådig bungalow

Se hotellet her

Transport

Vi anbefaler normalt at man lejer en bil når begiver sig ud på en ferie, som ikke er en storbyferie, men det vil jeg ikke gøre i dette tilfælde. Det er ikke anbefalelsesværdigt at leje en bil på Bali, da trafikken i rigtig mange tilfælde er meget kaotisk. Det skyldes for det første at det virker som at færdselsreglerne ikke rigtig bliver overholdt. Derudover findes der på vejene på Bali utrolig mange scootere. De er med til at gøre trafikken på Bali endnu mere kaotisk.

banner-top-cremation-traffic

Vi anbefaler derfor at man booker en chauffør til de forskellige seværdigheder og oplevelser som du skal ud og se. Det er ret nemt at finde chauffører på øen, men vi anbefaler alligevel at man booker dem i forvejen. Du kan finde forskellige ture med chauffører.

button